2018-10-13
相約左一班莊員去食飯,諗左好耐邊到有得成張圓枱一齊坐,仲有得飲啤酒🍻呢?最後決定黎妹記,貪佢可以有個戰鬥碗飲啤酒,夠豪氣係餐廳門口要齊人先入得去,有好多人排隊,好似仲無得book位添,於是等左差不多一個鐘先入到去,然後我地就拿拿聲叫野食,因為實在好肚餓。。。。先黎既有蠔仔粥,好大鍋,而且粥底夠綿,裡面有好多蠔仔,雖然唔太大粒,但粒粒都好飽滿,搞到我地每人食足兩碗先至停之後有個西蘭花🥦炒帶子,個帶子炒得岩岩好,唔會炒得太老,份量都唔算少~~再黎就係鬼馬油炸鬼,其實就係將魚肉放到油炸鬼中間,炸得好香口,加埋個醬汁更好好味,就算肥幾磅都要食跟住係個金莎骨,相較起其他菜就失色左少少,較為普通最後係原隻豬手,炸得好好,裡面仲係有好多肉汁,外層係脆既,內軟外脆,食完係想再encore!!!!餐飯食得好滿足,價錢又合理,唯一希望改下既係等候既時間可以短d就好
最後決定黎妹記,貪佢可以有個戰鬥碗飲啤酒,夠豪氣
跟住係個金莎骨,相較起其他菜就失色左少少,較為普通