2020-05-18
大家都知道荔枝角係一個工業區,附近都有好多好好食嘅嘢,尤其是係外賣,今日就試咗呢一間叫做台站嘅台灣小食店,無論係食物質素同埋食物嘅價錢都十分之唔錯。你會見到呢間野其實係立食,即係企喺度食嘅,所以通常啲人都係叫外賣拎走,唔知係咪因為佢係淨係做外賣嘅生意,所以個食物嘅價錢都會比較接受得到,而且食物質素都真係唔差。咁就要講下啲食物啦,今次叫咗三樣嘢食,這樣嘅就梗係要試吓佢嘅招牌香酥鹽酥雞,鹽酥雞炸得好趣好香口,擺喺上面嘅鹽同埋胡椒都好夠味,雖然係叫外賣,但係拎走到返到去食嘅時候自己都仲係好趣好香,而且個價錢只係咪$28好鬼抵😃跟住就係叫咗個蛋捲,個蛋卷好大份,叫一份都可以兩個人share,蛋嘅味道同埋裏面嘅肉鬆都好夾,好鍾意食佢裏面嘅肉鬆。最後就係佢嘅蔥油拌麵,如果你係鍾意食麵又唔想食肉燥飯嘅話,我給建議你食呢一個蔥油拌麵,豉油嘅味道好香而且個面都好林好爽口,而且個價錢都好抵,冇記錯好似係25蚊。整體來講呢間台站作為外賣店來講啲質素都唔錯,價錢好抵,啲嘢食好有台灣嘅味道,所以你想去食台灣野其實可以試吓呢一間,都真係真心推介俾大家。