2020-09-03 822 瀏覽
當我突然好掛住王子廚房諗住去食嘅時候,先知原來佢已經執左😢而家開個間叫Total B,都係一人小店來架,所以lunch hour想食嘅朋友就要爽手啲揀,預留翻多少少時間比廚師準備呀💁🏻‍♀️慢煮蜜糖黑醋豬仔脾$88🍖豬仔脾肉比想像中瘦左啲,肉質唔算好腍,醬汁方面黑醋味較突出,幾開胃😋配菜方面可以揀田園沙律🥗+薯條🍟or牛油薯蓉🧈+蕃茄燴雜菜🍅,沙律薯條呢啲太大路,所以就揀左薯蓉同雜菜。薯蓉好creamy,點埋蜜糖黑醋gravy超正😍蕃茄雜菜硬左少少(以為燴完應該呀婆無牙都食得😂)忌廉蟹肉扁意粉$72🍝醬汁超creamy😍蟹肉味唔算淡,但無乜口感,可能因為已經拆到’一絲絲’咁🤷🏻‍♀️意粉除左蟹肉之外,仲有好多煮過嘅車厘茄同蘆筍,個人覺得雖然蘆筍可以令整體無咁漏,但實在太重草青味,有點兒破壞左整體嘅味道😣*午市套餐包餐湯及飲品是日餐湯飲落味道問錯,但略嫌稀左啲。隨湯附送嘅蒜蓉包又香又脆,點埋個湯食,超正🥰飲品除左大路嘅檸茶檸水咖啡之外,仲有果汁同咖啡都係唔洗加錢架😍

慢煮蜜糖黑醋豬仔脾$88🍖

忌廉蟹肉扁意粉$72🍝