🥢荃灣自己燒日式石燒牛美味豚肉烏冬🥢荃灣有好多唔同的餐廳菜系,而要在荃灣站得住腳的話除了要夠抵食,野食都要好食,今次呢間日式石燒牛日本野一直都好想試下,今次就襯落雨天唔洗點等位去試試🥢E3 板燒雪花牛肉配日式味素飯 $98 (可轉拉麵或烏冬送飲品一杯)午餐上檯時店員說需要煎菇類,之後落牛肉,菇類會吸收曬牛肉汁更香口,牛肉共有8塊,每塊厚度平均煎起上來特別香,可加入預先預備好的鹽粒提味,亦可以沾兩款不同口味的燒肉汁更重口味,配上味素飯食落更惹味🥢B1 日式豚肉叉燒拉麵 (可轉烏冬送飲品一杯) 午餐豬骨湯底味道很甜美,感覺有特別有調味過,跟平時食到的豚肉湯多了一份鮮甜,今次跟了烏冬,烏冬有滑溜的感覺,而最好味的是三大片半肥瘦豚肉,經過輕微火炙過,多了份焦香味道🥢一間味道唔錯而價錢ok 的日式小店,石燒牛感覺夠曬抵食,仲要不用加一,唯一覺得煎起上來少不免有少少油煙,叉燒烏冬有少少驚喜,湯底幾唔錯,而且跟埋野飲,可以選花茶不用加錢岩曬女仔飲初見 地址: 荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖
🥢荃灣自己燒日式石燒牛美味豚肉烏冬

🥢B1 日式豚肉叉燒拉麵 (可轉烏冬送飲品一杯) 午餐