2023-04-20 180 瀏覽
荃新天地中庭花園地下有間餐廳BOUNDLESS by REACTION主打美國菜,木系風格加上落地玻璃,配以植物點綴,更令人感覺舒適,嘆杯咖啡更是Cill爆!Green Day Dutch Baby系一道地道的美國菜,佢用一隻中型鐵鑄鍋裝住,要小心鍋邊熱!鐵鑄鍋入面嘅鬆餅脹到好大,非常有驚喜!鬆餅外皮夠脆,內裡卻相當鬆軟。入面裝住菠菜、芝士、忌廉、大啡菇同薯仔,口感豐富多樣,最面層用牛油果點綴,牛油果份量勁多且非常綿密。份量超級誇張,足夠3-4人食用。墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅賣相出眾,用一隻細鐵鑄鍋裝住,足夠2-3人食用。面層有流心蛋,將佢同肉辣攪拌,倍增味感,焗薯口感相當綿密!Mocha / Single Origin Chocolate (silm milk)拉花好吸引,非常適合打卡,有淡淡朱古力味,咖啡偏酸。仲可以揀脫脂牛奶,可以讓咖啡的口感更加柔和,而且更加健康。燒甜粟米的粟米甜味非常突出,再加牛油、芝士和辣椒粉,味道層次豐富多樣。

份量超級誇張,足夠3-4人食用。

墨西哥辣肉醬薯仔焗蛋荷蘭鬆餅
賣相出眾,用一隻細鐵鑄鍋裝住,足夠2-3人食用。
面層有流心蛋,將佢同肉辣攪拌,倍增味感,焗薯口感相當綿密!