2021-02-16 1523 瀏覽
去同朋友拜年前,點都要打個底。上去人哋屋企輕食最岩。作為過氣荃灣友識去邊條街搵食經過Lucky Smash,不停有人排隊,行到門前香味撲鼻。仲拎埋個意頭,叫行運漢堡同店員短短傾計下,知道原來係burger joy副線,難怪咁多人排隊 ,而家唔洗去港島都食到喇。只有外賣嘅餐牌選擇簡單,原因重質不重量,所以好快揀好食乜嘢。我哋唔想食太多炸嘢,揀咗1個餐加多個包已經好足夠輕食。現場睇住漢堡即叫即做,睇住煎漢堡飽、煎牛肉、薯條即炸包起,安心食用,雖然人多等外賣,等候時間不超過10分鐘,認真快手。汽水係罐裝,我就比較鐘意罐裝嘅,岩曬。set 1 雙層芝士牛肉漢堡 薯條 飲品$98打開包裝,漢堡厚身,我差小小個口唔夠大一啖咬落去,醬汁一啲都唔吝嗇,睇相都知爆汁,仲有滿瀉邪惡嘅濃味芝士,漢堡口感實淨咬落去肉質不鬆散,也充滿肉汁。 漢堡之間配菜蕃茄洋蔥配搭充滿口感。薯條較幼身,份量算多,即炸起望住係盤嘅樣子一條條撐起真心吸引,炸起就包住應該焗林左,有啲唔開心享受唔到最佳口感。芝士牛肉漢堡$58少一層牛肉漢堡層亦不失禮,女性可以食得有儀態啲😆鬆軟麵包我最鍾意,唔會係麵包頂到飽,份量岩岩好。少一層芝士無咁

汽水係罐裝,我就比較鐘意罐裝嘅,岩曬。

set 1 雙層芝士牛肉漢堡 薯條 飲品$98

打開包裝,漢堡厚身,我差小小個口唔夠大一啖咬落去,

芝士牛肉漢堡$58

少一層牛肉漢堡層亦不失禮,女性可以食得有儀態啲😆鬆軟麵包我最鍾意,唔會係麵包頂到飽,份量岩岩好。少一層芝士無咁濃郁芝士味更能吃到牛肉嘅香味。
外賣自取