2021-10-28 176 瀏覽
行完南豐紗廠喺工廠嗰一頭搵嘢食,上openrice見到呢一間嘅評語唔錯就去試下佢地既set dinner。Set dinner ($68) 跟湯,廚師推介小食,飲品同埋甜品。*前菜: 櫻花蝦湯*雖然唔係食到好多舊櫻花蝦,但係個味道超重櫻花蝦味。飲落感覺用咗唔少蝦殼去煲,所以呢個湯我已經覺得值回票價!*主菜: 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($128)*份量比我想像中多, 佢係用石鍋出呢一個意粉畀我,影完相食都仲好暖。 軟殼蟹大大隻!咬落啖啖肉唔會淨係得炸粉! 意粉香辣多蒜,仲有唔少蜆肉,非常足料惹味!*主菜: 海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚($118)*呢個意粉擺盤幾靚, 佢飲咗三文魚嘅意欲去包住一啲小芽菜,望落有心思! 意粉同樣都係有好多蜆肉同埋佢嘅忌廉汁都好多, 雖然係多汁但係唔會覺得 膩,個三文魚係上菜時係捲起咗,以為唔係好多,但係拎返出嚟原來都好大嚿, 每啖意粉都可以食到三文魚肉同埋蜆肉,所以都幾抵!*小食: 秘製雞塊*雞塊係新鮮炸好嘅食落脆卜卜,唔厚粉,入面嘅雞肉都好juicy少少辣辣地,好惹味!*甜品: 蛋糕放題*啲店員同我哋講我哋嗌咗套餐加一蚊可以食蛋糕放題,擁有第二個胃嘅我

*前菜: 櫻花蝦湯*
*主菜: 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($128)*
*主菜: 海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚($118)*
*小食: 秘製雞塊*
*甜品: 蛋糕放題*
啲店員同我哋講我哋嗌咗套餐加一蚊可以食蛋糕放題,擁有第二個胃嘅我哋一定唔會錯過呢一個機會! 蛋糕款式都有幾多有咖啡榛子,抹茶芝士,栗子,奶茶等等。 雖然佢係放題嘅蛋糕,但係每一件嘅質素都係屬於中上, 遠超我哋嘅預期!海綿蛋糕比例同cream嘅比例夾得啱啱好之餘仲唔覺得太甜太膩! 我地最鍾意嘅係咖啡榛子味,咖啡味特別香濃! 我哋食完都好想問返店員啲蛋糕係自己整定係出去買,不過最後都係冇問。
呢一間cafe可以望到荃灣嘅海景,其實由海旁行過去都好近唔使十分鐘, 佢食物質素同擺盤都好有心思,仲有高質蛋糕放題,我去荃灣會再選擇呢度!