荃灣新開日式一汁多菜小店🍱New Restaurant Alert 🚨✨港島區嘅朋友仔都應該聽過呢間日式一汁多菜小店 灣仔店係9月結業後 佢最近係荃灣重開🥰 佢位於荃灣鱟地坊附近 以前甜品舖Aroma嘅位置👍🏻 店內唔算大 大約有10張枱 裝修以木系、簡約為主 門口有個書圖書角😍 店主、店主都超級nice 整體氣氛好好❤️.佢主打一汁多菜定食 有8款熱菜、5款冷菜選擇😋 價錢$88 / $98 包飯、餐湯👍🏻 另外佢嘅甜品都好出名 包括足6吋嘅千層調色板、牛夫 價錢$52-$70不等😍🔹是日湯 - 野菌田園奶油湯🍄推介❤️ 個湯好好飲 超creamy😍 入面仲有好多菇菇😋🔹安格斯牛櫛瓜卷配自家製洋蔥蘋果醬🐮推介❤️ 佢都有3-4卷 用安格斯牛包住櫛瓜 煎得剛剛好 咬落好juicy😋 配蘋果醬食好解漏👍🏻🔹秘製Masala雞🐣推介❤️ 雞扒幾厚身 碎上左 方便食👍🏻 Masala係印度香料混合而成嘅辣醬汁 食落好香、好惹味 超超超微辣😋 🔹明太子伴海老西蘭花🥦正常發揮 唔太驚喜🤪 食落冇咩明太子味 有少少失望🥲🔹牛肉薯餅🍟推介❤️ 我平時麻麻地牛肉薯餅 但呢個食落幾驚喜🥰 咬左唔係好多粉 食到牛肉

荃灣新開日式一汁多菜小店🍱

🔹秘製Masala雞🐣

🔹明太子伴海老西蘭花🥦
正常發揮 唔太驚喜🤪 食落冇咩明太子味 有少少失望🥲
🔹牛肉薯餅🍟
推介❤️ 我平時麻麻地牛肉薯餅 但呢個食落幾驚喜🥰 咬左唔係好多粉 食到牛肉味👍🏻 而且個炸皮好薄、好香脆 又唔會油淋淋😍

🔹南瓜沙律配堅果🎃
正常發揮 唔太驚喜🤪
🔹沙律菜配百香果柚子檸檬汁🥗
第一次見沙律汁落百香果 幾特別 一食就食到百香果嘅味😋 不過個汁愈食愈苦 我同男朋友都係比較中意普通柚子檸檬汁🤪
🔹草間南生🥐
Croffle有6個味道 有鹹有甜😍 今次試嘅呢款間南生係Croffle上加南瓜沙律再加少少黑白芝麻 旁邊有黑芝麻雪糕😋 Croffle好鬆脆 唔會好硬、好實👍🏻 黑芝麻雪糕都幾好食🥰

🔹檸檬柚子蝶豆花梳打🍹
飲品比想像中大杯🤪

整體✨ 呢間日式一汁多菜小店以前係灣仔 最近係荃灣重開左😍 店內以木系為主 環境唔算大 不過幾溫馨🥰 食物係日式一汁多菜 選擇性高 而且款款都幾好食😋 同男朋友食完都好滿意 要變成荃灣飯堂了❤️

吔咩嗲 吔嘢事無所 (荃灣)
荃灣鱟地坊42號𧙗強樓地舖