2022-03-01
荃灣大壩街成條街依幾年都開左好多新餐廳,其中發現到依間新開既新派車仔麵店,裝修行簡約風,加埋霓虹燈,好吸睛😎,睇埋佢哋social media先發現原來已經40年歷史,第二代接手,保留招牌豬手、牛腩傳統味道但加入其他新派想法🤣,仲乜都有得簡,麵都可以簡淋/硬☺️,夠哂貼心。-車仔麵有清湯、喇沙、重慶酸辣湯底,另外仲有撈麵、便當、自家冷泡茶等,食完先見佢有個post係🌶重慶麻辣撈公仔麵😂好正咁😆下次再去試埋先🤣-✨QR code 落單(店長好細心,有老人家唔識用,會親自耐心教你)✨不設加一-🍜自選車仔麵💕馬來喇沙湯底+讚岐烏冬+秘制牛腩+日本溏心蛋+司華力腸+滷水汁+冷泡白桃烏龍$77👅好味指數:9.5/10強烈建議大家簡喇沙湯底❗️超級濃郁😍 咖哩味重椰奶味香🥥,加埋小小香辣味,極惹味😍淨係為個湯底已經會再番黎食🥰另外有店家必食推介👍🏻標誌既秘制牛腩真心係必食😂一定要試下‼️牛腩炆得勁入味😍肉質軟腍 筋位軟糯 充滿腩汁味😍除左牛腩,讚岐烏冬我覺得都係必食❤️我簡左硬啲啲🤣口感真係完全合我心意🥺烏冬煮得剛好,有煙韌感,滑溜彈牙☺️正👍🏻-💕重慶麻辣湯底+粗麵+炸腐皮豬肉卷+手包鮮蝦雲吞+滷水豬大腸
✨不設加一
🍜自選車仔麵
👅好味指數:9.5/10
強烈建議大家簡喇沙湯底❗️
超級濃郁😍 咖哩味重椰奶味香🥥,
加埋小小香辣味,極惹味😍
淨係為個湯底已經會再番黎食🥰
另外有店家必食推介👍🏻標誌既秘制牛腩
真心係必食😂一定要試下‼️
牛腩炆得勁入味😍肉質軟腍 筋位軟糯 充滿腩汁味😍
除左牛腩,讚岐烏冬我覺得都係必食❤️
我簡左硬啲啲🤣口感真係完全合我心意🥺
烏冬煮得剛好,有煙韌感,滑溜彈牙☺️正👍🏻
💕重慶麻辣湯底+粗麵+炸腐皮豬肉卷+手包鮮蝦雲吞+滷水豬大腸+沙嗲汁+冷泡四季春茶 $71
👅好味指數:8/10
湯底香辣濃郁,重辣小麻🌶
平時食開中辣可以叫小辣
炸腐皮豬肉卷好重豬肉味,肉質柔軟
手包鮮蝦雲吞皮薄餡多,蝦仁爽口,調味夠惹味👍🏻
滷水豬大腸味道濃郁,保留左部分油筋,
口感有嚼勁且不硬☺️
個人推薦雲吞同大腸🤤