2021-08-31 0 瀏覽
今日行荃灣donki,但海之戀無乜餐廳想食,就去如心廣場覓食,見呢到無加一收費,假日都有一人套餐幾抵食咁,套餐包台式酸辣湯/青檸愛玉涷(二選一)🌟 台式酸辣湯老公話好好飲,其實同冬陰功湯類似味道,只係少左濃郁泰式香料味🌟鹽酥雞飯 ,白飯我加左$10轉滷肉飯,鹽酥雞好鬆、酥脆,雞肉醃得好入味,拌碟仲要有沙律🥗呢點真係好似係台灣食緊飯咁,便當🍱通數菜肉均衡🌟蒟蒻球白桃烏龍茶 ,$12跟餐優惠加購☺️雖然有自助斟水區,但都係咗杯茶飲吓,蒟蒻球好有咬口,好過下下食珍珠(卡路里較高)桃茶味夠香🌟香鮮芋頭米粉湯 ,老公有冒險精神試呢個米粉湯,又幾好味波🤩個湯好鮮甜,芋頭溶係湯中所以湯頭偏濃稠,海鮮有蝦仁同鮮魷🌟滷味拼盤有滷雞翼、滷豆腐、滷蛋、牛筋,牛筋好大舊,炆到好淋🌟手工黃金泡菜味道好驚喜好食😋好想知入面到底係加咗d乜醬料,有少少飛魚卵,更添粒粒脆脆口感,如果出大罐裝我一定買返屋企!!!🌟青檸愛玉涷當甜品甘食,青檸好清新,愛玉雪得夠涷

🌟青檸愛玉涷當甜品甘食,青檸好清新,愛玉雪得夠涷