2016-11-27 131 瀏覽
開完夜,同friend子去荃灣覓食。一初見到「入麵」兩字,就已經畀佢吸引住。一入到去,老闆就推介我地試佢嘅特飲。天氣有啲凍。所以我同朋友2人飲一杯凍飲 --藍玫瑰。成杯唔太凍,不過如果少落啲冰就更加好。我就點左佢地嘅牛魔王麪,因為我一向幾鍾意食牛。結果冇令我失望,牛肉配豬肉湯底竟然出奇地夾。天氣凍嘅情況下,飲多兩啖湯暖暖身子都唔錯。我個friend因為鍾意餃子,所以就叫左一份「阿姨餃子」。佢覺得冬菇餃子最正。之後,我又叫左1份炸雞。雖然份量唔係咁多,但都已經夠哂回味,因為啲雞完全冇咩炸粉包圍,我食到啖啖雞肉香。最後,我同friend子share左1份甜品 -- 雪之布朗尼。見到個樣嘅時候已經覺得好驚喜,之後再食埋個榴槤雪糕簡直覺得一流。我個friend平時唔食榴槤,不過佢都覺得唔錯。

2016-11-23