2010-11-05 97 瀏覽
以前都去過如心廣場V cuisine飲茶,走高檔路線不過價錢唔算好貴(即係都唔叫平),飲餐茶一人五六十蚊走唔甩,不過今期幫襯左個套餐都叫扺食,雖然話係四人套餐,不過竟然夠6個人食。頭盤係超大盆沙律:意式燒豬脾野菜沙律,燒豬脾應該即係火腿,不過估係高級小小的火腿,前菜酸酸甜甜都幾開胃。接著係個湯,一個十分濃味的湯,不過感覺都幾特別,湯底似係豬骨湯,但落左好多腐竹,望落好似腐竹糖水,不過飲落又幾好味。再跟住係碧綠玻璃蝦球,簡單呢講係西蘭花炒蝦球,雖則同一般酒家食的西蘭花炒蝦球無咩分別,最大分別係蝦球真係好大隻同埋都相當爽口,仲一碟有成七、八隻大蝦自從某位食神整左句雞有雞味,魚有魚味,我先知原來雞有雞味都係一種標準,這味雞,一句講哂,夠雞味,而且仲好肥!食雞脾野要特登挑肥糕出返呢水伴荷芹:淨係睇名,真係估唔到係咩,其實係豆角炒雲耳炒馬蹄,齋菜我唔係太好,所以無咩點食,套餐有個菜,清清地都幾好金桔蜜醬燒骨:是餐最愛。好香好濃柑橘味,酸酸地,好惹味,而且話就話燒骨其實無咩骨,都係肉。個場真係好靚,最得意都係擺設,我地張枱後就就擺左套戲服。

個場真係好靚,最得意都係擺設,我地張枱後就就擺左套戲服。
15 分鐘 (堂食)