剛剛同幾個朋友去食,我叫左個唔記得叫咩餐,有帶子同西冷扒的,$58,首先講下個西冷先,同一般港式茶記叫碟頭飯水準咁上下,冇咩特別,炸帶子係用一般凍肉店雪藏的貨色,但勝在夠熱同夠脆,意粉未食已見倒係煮得太耐而有少少發脹,男友叫左個海南雞餐,雞冇雞味,點雞的醬又不夠香不過值得一讚既係,跟餐個白湯雖然冇咩cream味,不過不太杰又不太稀,飲完唔會食唔倒其他野,環境比一般茶餐廳清潔得多另外,menu上列有跟餐有甜品送,不過我同朋友們忘了叫侍應上,埋單離開座位後才記起,於是冇食到....不過居然沒有侍應提醒我地食物質素同服務只屬一般茶餐廳水準,收58蚊一個餐另加一價錢似乎就偏貴左少少啦

2010-02-17