2009-02-01
想食意大利嘢, 喺呢度用意大利+佐敦search, 此店頭幾名, 加上咁多人讚好, 即管試一試.叫咗公司pizza, 肉醬千層闊條麵, 同埋紅酒牛肉. 紅酒牛肉差唔多百五蚊, 但水準跟本就係港式茶餐廳煮法, 除咗d牛肉比較靚之外; 公司pizza仲差過超巿雪櫃買番屋企叮嗰d, 除咗有幾隻蝦之外; 最勁係肉醬千層闊麵, expect會好有芝士味,有肉汁, 點知居然係菜味, 因為闊麵用咗波菜, 難食到好似食緊香口膠. 整體黎講, 好難食! 就好似中國人食鬼佬既中國菜, 都唔知似咩!有兩樣嘢係可以一讚: 一係裝修都幾似意大利d餐廳; 二係服務的確唔錯, 好過好多茶餐廳.不過既然係茶餐廳水平, 快餐店水準, 就咪收我西餐廳價錢啦.唔同人有唔同口味, 呢間嘢咁耐歷史又咁多人讚, 我惟有認自己口味怪癖.