2008-03-10
雖然登打士廣場予人嘈, 較亂感覺, 但當你進入"茶襌" 後, 你會發現有一種寧靜舒泰感覺, 可以將都市裡忙碌洗淨. 當有朋友相聚時, 我都很喜歡到"茶襌",亦很樂意向朋友介紹. 因為"茶襌" 俾我一種好自由嘅感覺, 店內只有廚藝精湛的店主, 店主媽媽及另一位幫手. 雖然店內地方不算大, 但他們欣勤款待, 隨和對待客人, 令我好似返到自己屋企一樣.食物方面,"茶襌" 是絕無味精, 而且一定俾到驚喜大家. 主菜可選套餐, 還可將套餐內食物改款(老闆有得商量嘅), 更可將肉食轉為素食, 以便素食者. 其次係甜品, 你可向店主預訂蛋糕喎(店主會俾意見你). 總之就係正啦! 價錢又便宜, 又好好味, 所有人都食得好開心, 好滿足. 店亦採用了較低咖啡因的illy沖調出多款不同種類特飲包括涷朱古力薄荷咖啡、牛奶咖啡及Mocha咖啡等,還有一系列的特色花茶.喺"茶襌" 從來不會被催落埋單, 更不會埋怨客戶遲走, 你重可以借Card game, 遊戲, 麻雀玩添. 最重要一點就係每次一大班人都玩到癲晒, 仲唔舎得得走喎.
忙碌洗淨.
食物方面,"茶襌" 是絕無味精, 而且一定俾到驚喜大家. 主菜可選套餐, 還可將套餐內食物改款(老闆有得商量嘅), 更可將肉食轉為素食, 以便素食者. 其次係甜品, 你可向店主預訂蛋糕喎(店主會俾意見你[時令生果,芝士....]). 總之就係正啦! 價錢又便宜, 又好好味, 所有人都食得好開心, 好滿足.
最重要一點就係每次一大班人都玩到癲晒, 仲唔舎得得走喎.