2018-07-30
男友同貝兒去好耐無食茶木啦,居然出左咁多新野飲🤤貝兒勇敢新嘗試,點左杯灰黑色既麻糬竹炭慕昔🤣男友就點左檸檬愛玉🍋其實佢個雲石系列有四款既,有蝶豆花、洛神花、竹炭同埋抹茶四款,洛神花果杯個樣唔睇字會以為係草莓😂因為佢成杯係粉紅色,而且上面真係放左兩粒草莓🍓好啦好啦~講返我杯炭啦😝其實係無味既,因為竹炭本身就無味道,成杯野飲既微微甜味,全部來自啲cream既微微甜🤭所以唔可以讚佢好飲,但係影相靚靚囉!而且佢個麻糬,啫係上面放左幾粒白色細細粒既野,係唔好食架又硬綁綁咁🤭🤭 男友果杯檸檬愛玉,愛玉就正正常常既,但係檸檬就係香精調出來,太酸之餘味道有點假😕仲要成杯沙冰咁😂凍死寶寶咩🙈🙈最後係飲左3分1,跟著溝左清水,味道同凍度先正常返~sad~不過食物就一如既往既水準,紅燒牛肉麵同埋蚵嗲肉碎泡飯☺️👍🏻 紅燒牛肉麵湯底好好飲,係台灣食到既味道,但係$77黎講,佢真係好少🤭得四小舊牛肉😢會唔滿足囉😢😢😢 至於男友每次必點既蚵嗲肉碎泡飯,個湯好鮮甜呀👍🏻但賣相好醜😂因為泡飯一般都無咩美貌,但佢次次都好中意食泡飯,淨係肯請我食兩啖喳😩下次要繼續偷佢啲湯飲🌝🌝
好啦好啦~