金鐘月街一直都吸引唔少附近上班族食晏👩‍💻🧑🏻‍💻而我哋係食完飯之後俾附近呢間以木系為主嘅文青Cafe吸引左🌿 🤓店內座位吾算多🪑但好在可能因為平日lunch hour (1:30PM左右) 所以唔算太多人 入去就有位☺️雖然地方吾算好大 但環境舒服 枱之間有足夠距離 空間感十足 係金鐘難得寧靜悠閑嘅小角落🌱食物方面作為茶控🍵☕️見到個Menu已經心心眼左😍簡直覺得每一樣野都想試🤩🤩豆腐慕絲抹茶蛋糕 Tofu Mousee Matcha Cake🍰外表係純白色一舊正方形◽️好清新🍀係其他餐廳比較少見嘅蛋糕款而食落非常有驚喜🤩外層係甜甜地 豆腐味濃郁 質地好滑溜中間嘅抹茶味亦岩岩好 屬於比較回甘茶味 同外層甜甜地嘅豆腐味好夾💞大紅袍黑糖麻薯蛋捲🎂外層蛋糕鬆軟 內層Cream做得好細滑 無論蛋糕定係Cream都好有茶味🫖同時加咗黑糖麻薯作為點綴 口感豐富⭕️岩茶牛奶Rock oolong latte🍵岩茶係市面cafe上比較少見嘅茶款 員店介紹岩茶其實係大紅袍烏龍茶🫖見到menu寫左”MUST TRY”於是我地三個友人不約而同咁揀左同一款😂😂而飲落我哋嘅第一個感覺都係 - ”好味喎”味道上雖然冇平

食物方面

外層蛋糕鬆軟 內層Cream做得好細滑
無論蛋糕定係Cream都好有茶味🫖
同時加咗黑糖麻薯作為點綴 口感豐富⭕️

岩茶牛奶Rock oolong latte🍵
而飲落我哋嘅第一個感覺都係 - ”好味喎”

味道上雖然冇平時抹茶咁濃郁 奶味比較重 但佢的確有獨特嘅茶香味 暫時未係其他地方飲過
加上口感順滑 整體係特別而好飲嘅👍🏼
對於未試過嘅朋友泥講 同menu寫嘅一樣 係”MUST TRY” item🤪值得一試呀!