餐廳: 樂茶軒 (大館)
資訊:

2022-12-11 493 瀏覽
今日同事話去happy hour點知去左間茶館happy hour🤪位於大館嘅樂茶軒將中式茶飲同西方美酒結合製作出茶味雞尾酒同茶啤酒勁有新意!Beer flight有齊四款茶啤由淡到濃一次試勻每款茶啤前都有張紙卡中英兼備咁介紹茶啤嘅特色每款都好易入口而且比普通啤酒多一份清香每飲一啖都忍唔住先嘗下酒香先🤭個人最喜歡Jasmine Green Tea Wheat Beer👍黎得茶館當然都要品下茶但樂茶軒個茶譜太多選擇一時間我都唔知點揀好唯有請侍應推介侍應對各種茶都瞭如指掌先幫我篩選部份再介紹最後我揀左被推薦嘅有機鳳凰單欉鳳凰單欉茶味清香入口唔苦澀入喉後有回甘唔錯喎!飲得茶當然又想食個包樂茶軒嘅素食點心一啲都唔輸蝕中式素食點心比較樸實無fusion豉油皇炒素牛腸粉賣相好似加上辣醬食腸粉更能以假亂真!香脆咖哩角香濃咖哩令人忘記左肉饀所以素食版同樣香脆可口煎釀豆腐每日到貨嘅鮮豆腐豆味香濃略煎過後又香又脆夜晚又想chill下樂茶軒係個好選擇!
今日同事話去happy hour

中式素食點心比較樸實
無fusion

豉油皇炒素牛腸粉
賣相好似
加上辣醬食腸粉更能以假亂真!

香脆咖哩角
香濃咖哩令人忘記左肉饀
所以素食版同樣香脆可口

煎釀豆腐
每日到貨嘅鮮豆腐
豆味香濃
略煎過後又香又脆

夜晚又想chill下
樂茶軒係個好選擇!
2022-12-07