2019-06-18 264 瀏覽
睇完戲之後過左Aeon行一陣,睇戲個時已經有d口渴,所以行去Aeon隔離的茶鮮道買茶飲!!收銀處附近有個位置放滿一盒盒的茶葉樣本,睇到佢地係用點樣的茶葉製作飲品!Menu有好多選擇,有奶茶,抹茶,紫芋,茶品系列,仲有菓然滋味,果汁和養生系列,最特別竟然有雨林聯盟認證茶葉系列,那麼多選擇實有幾款岩!我鐘意飲清清淡淡的茶,所以選擇左雨林聯盟認證茶葉的<四季春>!<四季春> 我選擇了少冰,微糖3分甜!製作出來的效果真係如我所想,茶的顏色好淺色,味道清清地之餘又飲得出茶味,真係好岩我這種喜歡飲茶但又怕濃味的人!整體來講,這裡製作出的茶非常不錯,價錢唔貴,又唔會好多人排隊,下次想飲茶又可以再來這裡啦!

外賣自取
下午茶