2008-03-15
2月9日年初三~ 去APM睇長7之前唸住食少少野. 平時覺得大家食一定係d好求其既舖頭, 一路都未入過去食... 但係今日就比佢呢個茄蛋牛肉手攪麵吸引左入去!!::: 茄蛋牛肉手攪麵::: $20 (+$4 凍檸茶)原價只係$18既茄蛋牛肉手攪麵都幾大碗, 而且用料一d都唔馬虎~ 先講湯底, 好橙, 有番茄洋蔥蛋花同蔥, 茄味重, 配料都算豐富!! 牛肉係疏打既, 咬落去幾淋. d麵呢就煙煙韌韌, 整體黎講都幾好味~ 去得大家食就一定要試!!::: 雲吞擔擔麵::: $24另外多數會食既都係擔擔麵原價$18, 肉碎多而少辣少花生醬味, 令到個麵好味好多~ 今次唔想咁單調, +$4加個雲吞, 有3粒, 好抵, 味道都算ok~ 不過, 個湯底係飲得出加咗唔少味精, 好濃食完都好口渴, 等於逼你叫個飲品~大家食喺港島只係得灣仔一間分店, 如果開多d分店我地都會多d去食~ 衛生方面要注意一下. 新年期間各麵食都要加多$2~ 不過仍然係抵到爛!!
::: 茄蛋牛肉手攪麵::: $20 (+$4 凍檸茶)
::: 雲吞擔擔麵::: $24