2022-08-27
呢個星期 #小秘書 實在太無定力,為食嘅我似乎將low carb嘅計劃忘記得一乾二淨😅 呢日我又跟咗 #首領 去試新嘢👉🏻👈🏻烈日當空仲要沿路無遮無擋,最啱欠缺維他命D嘅我🤣 由公司出發,大概步行十分鐘左右,終於嚟到我哋嘅目的地 Phở Tái 越南牛肉粉專門店 🤩 餐廳地方唔算太大,不過都坐得唔會太逼夾。為爭取時間,我哋首先揀好食物,再慢慢清潔雙手同餐具😉 本來嘅一心嚟試吓佢哋個 #越南濛粉 嘅我,好快就被餐牌上嘅 #茄汁牛腩飯 吸引住👀 之後我哋再加多個 #雞翼湯濛、#越式炸春卷 做我哋嘅午餐🤤濃濃嘅 #茄汁 🍅 混入 #越式香料 再配以半肥瘦嘅 #牛腩,用嚟撈白飯份外惹味😋 可惜啲飯煮得未夠時候,硬咗啲咁啦😅 不過佢嘅 #春卷 同 #雞翼 都做得好香口,最後再配埋兩杯特飲 #紅棗龍眼冰、#椰汁涼粉冰 做我哋嘅 #飯後甜品🤤 Wow it’s nice😊