2021-07-30
以前喺附近讀書成日都會經過 @lexcoffeehk 但覺得好似好高級好貴咁,一直都冇試過就畢咗業🤦🏻♀️餐廳樓底好高,空間感十足,裝修好有藝術感,打卡一流ʕ•ᴥ•ʔღ 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐑𝐢𝐛-𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 (𝟏𝟎 𝐨𝐳) 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬 $𝟐𝟏𝟖牛扒比想像中大份,medium rare剛剛好,口感唔錯又有肉汁👍🏻另外配嘅醬汁有少少似豉油嘅味道🤣感覺就咁鹽同黑胡椒就已經好夠味!黑松露薯蓉換上薯角,雖然普通啲,但配牛扒就唔會出錯嘅~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬ღ 𝐓𝐢𝐠𝐞𝐫 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟏𝟕𝟖虎蝦新鮮,肉質爽彈~意粉軟硬適中,再配上蕃茄醬汁,酸甜味道非常開胃。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 $𝟕𝟖慢煮西班牙八爪魚口感未算超軟稔,有少少咬口。配上沙律菜同麵包一齊食,都係一個唔錯幾開胃嘅前菜。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻
𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬
ღ 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 $𝟕𝟖
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮̂𝐥𝐞́𝐞
ღ 𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮̂𝐥𝐞́𝐞 $𝟔𝟖
上層焦糖香脆,下層燉蛋非常之滑溜,整體甜度適中👍🏻而且份量都幾多下,兩個人share做甜品剛剛好!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
𝗟𝗲𝘅 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 @lexcoffeehk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_saiwan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_pasta
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂