2021-12-15
士多啤梨窩夫 🍓同朱古力口味一樣 窩夫烘得好香脆 面頭淋咗啤士多啤梨醬 同樣配上一球雲呢拿雪糕 加埋幾粒香甜既士多啤梨朱古力窩夫 🍫有四大塊窩夫 每一塊都烘得好香脆 外脆內軟 面頭搽咗啲朱古力醬 配上一球雲呢拿雪糕 另外仲有幾舊焦糖香蕉 成個口感更有層次感Cafe latte ☕️咖啡味好香濃 唔會太苦澀 奶既比例適中 而且杯係用咗陶瓷 所以保暖能力幾好 飲到最後都暖暖地Hazelnut chocolate latte ☕️呢杯因為有榛子朱古力 相對比較甜 咖啡味會淡啲 適合怕咖啡苦味既朋友 同樣配上雪花酥 今次係我第一次試 口感幾特別 煙煙韌韌 而且好大塊 送咖啡一流OVERALL: 大推薦🤩 (8.5/10)‼️上個post既靚靚聖誕樹蛋糕都係出自呢間店‼️位於二樓的Lassana Coffee坐落於Tom Dixon旗艦店 店內選用了Tom Dixon頂級的家具跟擺設 集餐飲與品味於一身 充滿生活時尚品味的咖啡店 小店的氛圍以摩登精緻英倫風為主 放滿以藍色為主各種各樣的花 締造一個舒適的環境
朱古力窩夫 🍫
Cafe latte ☕️
Hazelnut chocolate latte ☕️
OVERALL: 大推薦🤩 (8.5/10)
‼️上個post既靚靚聖誕樹蛋糕都係出自呢間店‼️
士多啤梨窩夫