2021-05-31 837 瀏覽
Vivienne Westwood Cafe Premium Tea Set 有甜點有鹹點,放喺三層架嘅食物細細件,賣相精緻,吃之前一定要「相機食先」😋📸。店內亦有幾個地方非常適合打卡,來用餐時千其咪錯過🤪今次試嘅係餐廳最新推出嘅”Spring Summer Afternoon Tea Set”,每個set包兩杯飲品呢!⭐️鹹點👇🏻吉列和牛三文治煙三文魚卷芒果蝦沙律英式鬆餅 鹹點最吸引嘅係吉列和牛三文治!雖然三文治細細件,但件和牛就好厚肉。和牛經過油炸後更加吸引😋 英式鬆餅配藍莓果醬同埋凝塊忌廉,每份tea set都跟一小樽忌廉/果醬,唔怕唔夠醬搽😆😆⭐️甜點👇🏻香橙朱古力迷你蛋糕鮮杏桃慕絲蘋果杏仁撻鮮果朱古力撻馬卡龍甜點同鹹點一樣做得好出色。每款都啱我哋口味👍🏻👍🏻 馬卡龍印有Vivienne Westwood嘅logo,靚到唔捨得食😆😆飲品方面有咖啡、精緻茶品、凍水果茶等選擇。我哋揀嗰杯「荔枝花草綠茶」係一杯水果茶嚟㗎,味道清新非常適合夏天飲呢。我哋對今次呢個下午茶體驗非常滿意,環境都幾寧靜,啱晒weekend去嘆番個tea set啦。

⭐️鹹點👇🏻
吉列和牛三文治