餐廳: 銀龍粉麵茶餐廳
資訊:

2018-03-20 121 瀏覽
夜晚10點幾係美孚萬事達廣場搵食, 譚仔早已關, 大家樂香港地也準備打烊,就只有一家銀龍做到11點, 集團經營就是這樣, 平時我不甚吃銀龍, 旺角尖沙咀做遊客生意, 其他地方的就坐落在領展裡, 所以在揀無可揀的情況下就入了銀龍。晚餐一個小菜(無飯無湯無野飲)要六十多元, 不值, 雲吞麵牛什麵也賣差不多四十元一碗, 太貴,最後只好選一個四十多元的常餐, 沙哆牛麵, 配火腿午餐肉, 再配炸雞翼, 又有杯茶可飲。落單後2分鐘, 侍應告知沙哆牛一早已賣晒, 可以轉五香雞丁, OK, 3分鐘後上菜, 五香雞丁通丁丁不多不少, 普普通通, 味道算OK, 通粉也不太淋,午餐肉不算薄, OK, 接受得到。美中不足是炸雞翼太乾了, 無美味可言。最後是杯熱檸茶, 濃度算是濃, 但可能已是晚上十點, 不算香, 味也不是特別特出。總括而言, 要不是無得揀, 我應該不會再來。
所以在揀無可揀的情況下就入了銀龍。
五香雞丁通

午餐肉不算薄, OK, 接受得到。
美中不足是炸雞翼太乾了, 無美味可言。
炸雞翼

熱檸茶

總括而言, 要不是無得揀, 我應該不會再來。
5 分鐘 (堂食)
五香雞丁通