2018-07-18
喺呢度要提一提想黎食既朋友仔,因為餐廳係走fine dinning路線,訂枱時都有溫馨提示請勿穿著拖鞋,短褲,背心之類進入餐廳。一入到餐廳感覺自己好似喺間花店入面,四周都係打卡位,著得靚靚當然要喺度影多幾張相。另外一點要提醒既就係,呢間餐廳只會提供收費既枝裝sparkling water / still water,因為頭先已經走咗去飲咗杯黑糖珍珠鮮奶,所以我哋無㨂到飲品。餐前的麵包粒粒,配上枱面既黑醋同埋橄欖油,麵包口感幾煙韌吓。Hokkaido Shellfish Scallop, Cordyeps Flower, Maitake Mushroom Risotto $278北海道帶子蟲草花舞菇意大利飯好似想同呢間餐廳既佈置對應返,連喺意大利飯中間都插咗支薰衣草。香濃既菇味,每啖軟綿綿既飯加上充滿口感既蟲草花和舞菇,好快就俾我哋食晒。 USDA Angus Rib Eye Steak (10oz) $368五成熟安格斯肉眼扒。牛扒質地都好淋,旁邊有芥茉同鹽比你自行調味,簡單既烤煮法令人可以食得到牛肉本身既味道。
北海道帶子蟲草花舞菇意大利飯