2022-08-23 666 瀏覽
#chuchu食在荃灣📍 Boaz House對於地中海菜比較陌生,知道悅來坊呢間餐廳有得食,近近地就同朋友黎見識吓!入面有個花牆好igable,打卡啱曬!今餐之後顛覆了🐷對地中海菜的印象!—————————————————————❣️ 皇牌二人套餐 $598懶得諗就揀左set🙌🏻🥣是日餐湯餐湯加鷹嘴豆烹調,甜甜的頗開胃🥗阿拉伯式沙律配水耕菜入面有好多蕃茄,亦有大量沙律菜,好健康又開胃!老闆有農場自己種水耕菜,每日新鮮供應餐廳同出面其他餐廳,蔬菜清爽鮮甜,自己種真係幾唔錯!仲有啲脆卜卜餅,好好味!🥩澳洲精選黑安格斯冰鮮牛柳雖然講到明係冰鮮牛柳,中間粉嫩唔韌,牛香好突出有啲臊味,旁邊有蔬菜、紫洋蔥甜甜地幾得意!仲有個蒜蓉包,好食!🥠豆泥配口袋包(2片)揀左傳統風味豆泥、煙燻椒風味豆泥配口袋包,🐷之前未食過hummus,味道有啲似青豆冇咁青嘅感覺😃豆泥係中東健康小食,用鷹嘴豆superfood整,有好多植物蛋白、維生素和膳食纖維,好多人減肥都要食!用pita包點整到好滑嘅豆泥口食,好有益!以為煙燻smoke味,點知都幾辣🥵🍧自家製石榴雪糕賣相💯呢排咁熱食雪糕正,色澤粉嫩嘅雪糕!口感唔似平時啲
#chuchu食在荃灣
📍 Boaz House

今餐之後顛覆了🐷對地中海菜的印象!

❣️ 皇牌二人套餐 $598
懶得諗就揀左set🙌🏻

🥣是日餐湯
餐湯加鷹嘴豆烹調,甜甜的頗開胃

🥗阿拉伯式沙律配水耕菜

🥩澳洲精選黑安格斯冰鮮牛柳

🥠豆泥配口袋包(2片)

🍧自家製石榴雪糕
賣相💯呢排咁熱食雪糕正,色澤粉嫩嘅雪糕!口感唔似平時啲雪糕,係似實啲嘅cream,石榴籽清甜無渣,加埋nuts,不錯!

🍨 流奶與蜜 $48
額外加左呢個有玫瑰花醬、玫瑰花瓣同開心果同花生碎既牛奶布丁,仲加左蜜糖,布甸好滑,好重牛奶味!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: Boaz House (荃灣)
荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B122B號舖
🕑營業時間: 12:00 - 21:30
#chuchu食地中海菜
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店#boazhousehk #地中海餐廳 #地中海菜 #荃灣美食
2022-08-18
  • 流奶與蜜