2018-07-07 175 瀏覽
今次來到荃灣鬧市區的一間裝修雍容華貴的火鍋店食火鍋放題。火鍋店以草原嘅綠色為主。食物方面就推出了幾個火鍋放題套餐,一款是$198-海佬忘情鍋,另外一款是$298-美顏花膠雞。湯底好大鍋,當中嘅花膠好大塊,而且湯底好鮮甜。真係有原隻雞放入去淆湯架!先來一個海鮮拼盤,非常吸引,當中有四款海鮮。海花蟹好大隻,而且入面好多肉,肉質非常嫩口,好好食。肉類方面兩位送一碟-手切牛肉。牛肉口感肉質非常軟,而且牛肉味道好濃郁,必食之選。大約有四十款嘅火鍋配料可以任食encore,當中有手工製作食物。我最鍾意嘅韭菜餃,皮薄餡靚,入面有好多豬肉同埋韭菜碎,點埋自製醬油更加好食。如果唔夠食,仲有其他火鍋配料。當中嘅蟹棒非常大條,有個手板咁長,而且食落去好新鮮。另外,午餐肉可以索晒火鍋湯底嘅精華味道,食落去質感好林同埋入味。飲品方面多款選擇,有我最鍾意嘅自家製涼茶,清熱解毒。食到咁上下飽仲有甜品叫,甜品一共有六款,我哋每一款都試吓。當中嘅大良炸鮮奶,外皮炸得好香脆可口,入面原來真係鮮奶來的,食落去好滑溜嘅口感,另有一番味道。總括來說,火鍋店坐得舒服、環境舒適、食物質素高,而且海鮮即日來貨,火鍋配料新鮮,必定會再
今次來到荃灣鬧市區的一間裝修雍容華貴的火鍋店食火鍋放題

火鍋店以草原嘅綠色為主。

湯底好大鍋,當中嘅花膠好大塊,而且湯底好鮮甜。
真係有原隻雞放入去淆湯架!

先來一個海鮮拼盤,非常吸引,當中有四款海鮮。
海花蟹好大隻,而且入面好多肉,肉質非常嫩口,好好食。

肉類方面兩位送一碟-手切牛肉。
牛肉口感肉質非常軟,而且牛肉味道好濃郁,必食之選。

如果唔夠食,仲有其他火鍋配料。
當中嘅蟹棒非常大條,有個手板咁長,而且食落去好新鮮。

飲品方面多款選擇,有我最鍾意嘅自家製涼茶,清熱解毒。

食到咁上下飽仲有甜品叫,甜品一共有六款,我哋每一款都試吓。

總括來說,火鍋店坐得舒服、環境舒適、食物質素高,而且海鮮即日來貨,火鍋配料新鮮,必定會再次光臨。