餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2019-12-30 419 瀏覽
今日放假,約左朋友去銅鑼灣shopping,行到差不多6:30,個肚開始打晒鼓,金精火眼周圍𥄫下有咩好嘢食,行過糖街,見倒呢間印尼餐廳已經坐滿客,餐廳算係小店,坐位唔算多,不過人流不斷,相信一定有好野食,於是同朋友決定係門口等下位,準備食好野。等左差不多20分鐘,終於有位啦😃打開餐牌,選擇、配搭非常之多。首先叫左個小食併盤同串燒,串燒有雞、同牛,先要讚一讚個醬汁,非常惹味,好香辣辣地,雞同牛燒得剛剛好,外邊小小燶邊,入邊肉質仲好嫩,好juicy😋。小食併盤,(炸豆腐、炸雞、雞翼、秋葵、黃豆餅)最鍾意係個炸雞🍗,個炸漿做得好出色,唔算厚,好鬆好脆,真係可以媲美韓國炸雞😋,其次就係炸豆腐,入邊豆腐好嫩滑,我就蘸番個串燒汁,辣辣地好好味,仲有個黃豆餅,我從來冇食過,味道好特別,大家記得要試下😋。食完小食,就叫左原條魚左花膠湯粉皮,首先飲啖湯試下,嘩、黏口架,花膠有三大塊,真材實料,仲有d粉皮滑嘟嘟咁,索埋d湯汁真係好好好正📢,真係連湯都清晒。燒魚係側魚,燒得好香口,中間肉質唔乾,細骨唔多,啖啖肉😋。下次會再黎試下佢嘅班蘭飯😋因為聽倒隔離枱個食客讚口不絕😄。(見倒門口仲有好多小食賣,仲有班蘭蛋

下次會再黎試下佢嘅班蘭飯😋因為聽倒隔離枱個食客讚口不絕😄。
(見倒門口仲有好多小食賣,仲有班蘭蛋糕)