2020-05-22 57 瀏覽
[ 花園街格調扒房酒吧|夜晚鋸扒chill一chill]#hungrypiggiess_太子之前見過唔少大家都去見過依一間花園街嘅酒吧餐廳🤪今次終於l去開附近可以一試🤓========================美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡 $128依個漢堡麵包表面微微烘過,麵包外皮幾酥脆🍞手剁漢堡扒可以自己揀生熟程度,咁當然叫5成🤪漢堡扒肉汁幾足亦厚肉,肉質幾嫩而唔會過散,不過比起5成好似再熟左啲🤔burger再加入半溶車打芝士連同肉汁好滋味😛不過裹面鹹香嘅煙肉存在感就比較上低了🤫薯條炸得亦香脆不過不失🍟========================炭燒美國頂級牛柳(12oz) $148(+松露炒雜菌 $28)個人覺得依款牛柳入口牛味未夠,建議可以再將牛柳煮得更淋身🤫我哋食嘅時候比較難切較韌,而配上嘅黑椒汁就發揮左好大嘅功用調味🤣意外地我哋額外加嘅配菜有意外驚喜! 估唔到松露炒雜菌個黑松露味會咁出眾😈而雜菌炒得相當彈牙好好咬✨========================龍蝦汁蝦肉意大利飯 $128意外地最欣賞依個risotto! 靈魂嘅龍蝦汁香濃濃稠,食落我覺得夠creamy
[ 花園街格調扒房酒吧|夜晚鋸扒chill一chill]
#hungrypiggiess_太子
美國安格斯手剁煙肉芝士漢堡 $128
炭燒美國頂級牛柳(12oz) $148
(+松露炒雜菌 $28)
龍蝦汁蝦肉意大利飯 $128
意外地最欣賞依個risotto! 靈魂嘅龍蝦汁香濃濃稠,食落我覺得夠creamy,可以充分包圍粒粒軟中帶硬嘅意大利米🥰蝦肉份量亦唔吝嗇幾多又幾大隻,入口幾爽口彈牙唔會腥同老🦐配料加上蕃茄、青瓜粒等再增添唔少咬口
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)
太子花園街232-234號地下J號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong