餐廳: 丸作食茶 (禮頓道)
資訊:

2019-03-02 87 瀏覽
都有一段時間冇黎呢邊買野飲啦!咁岩lunch同事要黎呢頭,所以就再次黎到這間手作珍珠的飲品店。比起剛開幕時好多人都需要排好耐先有得飲,今個午飯時間就不算太多人了!看見飲品店今天珍珠是芋頭的,所以就點了杯芋頭拿鐵加芋頭珍珠!芋頭拿鐵加芋頭珍珠($31),飲品顏色好靚,用黎影相打卡一流!芋頭味都幾濃,由於店員建議半甜,所以甜度適中!珍珠好有咬口,質感不錯!同事跟我一樣點了同一杯飲品,不過是熱的!熱的珍珠會較軟身,飲落沒有凍的那麼甜!下次要再黎飲黑洞同埋抹茶味!
芋頭拿鐵加芋頭珍珠

下次要再黎飲黑洞同埋抹茶味!
2019-03-01
5 分鐘 (外賣自取)
芋頭拿鐵加芋頭珍珠