2019-06-23
喺上水發現到呢間新開日本嘢,本住人馬座嘅冒險精神,當然要一試究竟。晚餐時間入到去竟然坐無虛席,然後職員就帶左我地上樓上雅座。男朋友話佢今日好飽,可能嬲我琴日掉低佢自己去食好晒,所以飽到今日掛。所以我都唔敢啦得太多,飯都只係嗌一個兩份share。嗌左個最簡單嘅三文魚蟹子飯,佢啲蟹子真係好多,撈混啲飯啖啖都脆卜卜。而啲三文魚都係厚切同大大塊,夠新鮮👍🏼另外仲叫左個芝士軟彀蟹卷,佢做到細細粒,一啖一粒,岩晒斯文嘅女孩子有儀態地食。佢個軟彀蟹炸完脆到好似食薯片咁,合晒鐘意食香口嘢嘅男朋友河車。講起香口嘢仲嗌左個炸魷魚鬚,佢啲魷魚都好大條嘅,炸到脆卜卜,男朋友好鐘意食,不過如果可以唔好炸到咁深色就好啦!最後仲有個蔬果三盛,係燒茄子同脆肉瓜,加埋個炸紫芋波波,我好鐘意食呢個炸波波,外脆內軟,甜甜地,我當甜品食🤣而佢個燒茄子同脆瓜加左燒汁都清清地甜甜地,唔錯。