2018-03-17
昨天是白色情人節,我就帶男朋友去食個西餐,其實荔枝角區都有好多值得去嘗試嘅西餐廳或者Cafe。上到去都真係幾多人,唔想煩就揀個二人套餐。鮮牛油果藜麥沙律都幾豐富,特別係睇落有好多唔同嘅顏色花款,就算是平平無奇的沙律都變得非常吸引。牛油果本身比較新鮮,所以個口感都比較鬆化;另外有好多唔同款式嘅沙律菜,係室溫嘅溫度,所以比較新鮮;藜麥就可以令到人更加健康但口感仲要幾好囉。仲有個蘑菇忌廉湯,裏面有一粒粒嘅蘑菇非常清新,而且忌廉湯份量做得OK ,所以好滑。仲有啲類似印度薄餅嗰啲包,不過點買黑醋同埋橄欖油就冇咁齋啦。香煎刺身級北海道帶子墨汁意粉本身帶子刺身已經好有彈性又夠新鮮;仲有啲墨汁意粉唔會乾爭爭,好多墨汁係表面,提升咗意粉嘅香味,仲有啲火箭菜。低溫慢煮美國殻飼豬鞍架配菠蘿黑梅汁本身叫嘅時候都諗住叫男朋友幫手切左佢,點知原來店員想來嘅時候已經幫手切左,食落去勁方便!本身個豬嘅生熟程度啱啱好,所以味道同埋口感都比較適中,加埋呢個特別嘅菠蘿黑梅汁真係清新得多,唔會食原有肥膩嘅感覺。仲有個黑色嘅薯蓉,好似係竹炭薯蓉,幾特別啊。只能選擇餐飲或甜品⋯咁我哋最尾就揀咗嘢飲凍芒果菠蘿茶、玫瑰黃金桂我飲嘅玫
上到去都真係幾多人,唔想煩就揀個二人套餐。
香煎刺身級北海道帶子墨汁意粉
低溫慢煮美國殻飼豬鞍架配菠蘿黑梅汁
只能選擇餐飲或甜品⋯咁我哋最尾就揀咗嘢飲
凍芒果菠蘿茶、玫瑰黃金桂
我飲嘅玫瑰茶係茶包包裝,不過個味道都有清香,而且可以加滾水!
環境舒適,嘢食好味,值得一試再試。