2023-02-19 176 瀏覽
有次去開深水埗,同朋友行到攰想搵地方食吓嘢坐下,見到呢間好木系嘅Cafe,而且係有我鍾意食嘅牛角包窩夫,就吸引咗我哋走入去,小店職員推介咗我食佢哋新推出嘅「紫戀」牛角包窩夫,窩夫上面鋪滿紫薯蓉,見到時已經忍唔住嘩咗一聲,食落唔太甜,牛角包窩夫暖暖又脆,非常好味😋,紫色窩夫再配埋窗口嘅櫻花背景,真係好襯同好有feel! 除咗食個窩夫,我仲點咗杯「青森蘋果Espresso」,fruity 嘅咖啡配以清新嘅蘋果香,喺埋呢個咁Warm嘅木系環境,真係好舒服,我朋友就點咗杯Black Mountain(黑咖啡) ,小店好有心思,用山形杯,真係好靚,好貼合小店環境,小店職員又好友善,好好傾,坐到我唔想走😆
紫戀牛角包窩夫
青森蘋果Espresso