2019-07-21 595 瀏覽
通常食泰菜都會諗起啲細舖或好大油煙等環境。可能地點關係,呢道就算係尖沙咀都比較少人,同埋佢啲位擺得幾好,枱與枱唔會太近,坐得好舒服,唔會被人嘈親更唔會怕嘈親人。炸蝦餅,基本上係每次食泰菜都會叫。泰式豬脾,平時食泰菜比較少叫黎食,今次試下,好入味,比我想像中淋,有啲似東坡肉嘅口感但係無咁肥膩。呢個醃肉碎生菜包,開頭以為都係同平時出面餐廳食果啲味,但原來佢叫得"醃肉"真係有我處理過,有好香港醬油味,再加上有少少辣,好香口鹹魚炒芥蘭,香口惹味餸飯一流泰式蝦球炒金邊粉,炒得夠乾身牛油酥餅,雖然我地無叫咖哩,但見到隔離枱食呢個我地都忍唔住叫埋一份,真係幾鬆軟最後呢個芒果糯米飯先係戲肉,開頭諗住應該無咩特別,點知係新鮮制造,棷汁又超級香,芒果熟度剛好,所有材料都好新鮮。本身已經好飽嘅我地都好快咁清咗佢。總括黎講,呢道環境同氣份都好好,食飯、飲嘢、傾計都一流。
炸蝦餅,基本上係每次食泰菜都會叫。

鹹魚炒芥蘭,香口惹味
餸飯一流

泰式蝦球炒金邊粉,炒得夠乾身

本身已經好飽嘅我地都好快咁清咗佢。

總括黎講,呢道環境同氣份都好好,食飯、飲嘢、傾計都一流。
2019-07-09