2022-07-16
Happy Friday梗係要同frd子出去fing!! 咁啱摸索到荔枝角工廈呢間隱世burger店 一入去個場都幾大 以為無乜人可以坐卡位沙發座 點知人地咁醒book咗枱了🥺不過中間啲位都幾闊落 反而幾啱想約多幾個frd聚舊 4人以上都無問題🤭。。。🦔👉德州燒烤牛肉漢堡 $138Taxas BBQ Beef Burger呢個burger見評論話不錯就一試!望落平庸但整體融合度好高👍雖然唔係多到爆餡 但偏偏炸甜洋蔥圈+嫩滑牛肉+生菜 再配上佢獨有嘅醬汁 所有野好夾 無話邊樣唔和諧 口感係令人有一試再咬嘅念頭!🥗跟餐沙律都唔少 滿滿的黑醋醬 面頭仲有健康藜麥 用料都幾有心思 仲有橙肉添!。。。🦔👉蒜香白酒鑽石蜆意大利麵🌶 $128Aglio E Olio Vongole Pasta並唔係一般嘅小辣 千祈唔好睇少個辣椒仔🤭係令我好快chur哂成杯凍飲嘅元兇!但辣味的確令佢昇華咗嘅 尤其佢整體炒得偏乾 令三色椒、蒜片呢啲配料味道更突出 非常融入幾有質感嘅闊條麵 係份量比多啲會再過癮啲kekee 圍邊蜆肉都唔少 質感稍微偏乾但尚鮮甜且無沙 同樣係辣嘅無錯🤣🥣是日餐湯係南瓜湯 真材實料地有唔少南
👉德州燒烤牛肉漢堡 $138
Taxas BBQ Beef Burger
🥗
👉蒜香白酒鑽石蜆意大利麵🌶 $128
Aglio E Olio Vongole Pasta
🥣
是日餐湯係南瓜湯 真材實料地有唔少南瓜粒+栗米粒 顏色幾靚 但味道比想像中淡🤭同自己講係落少咗調味料啫 幾健康!
👉小食拼盤 set+$58
食主餐悶悶地梗係想搵啲小食share下🤪整體感覺食落都唔hea 唔好以為係普通炸物 炸得唔錯都需要啲技巧 脆而不膩👍炸洋蔥圈咬落唔會話分離哂 整體性高 咖哩角擺耐咗質感都唔會腍 雞翼有哂雞中翼+雞髀 係肉質同味道再好啲會加分
👉熱情果芒果特飲 set+$8
比起後者 呢個特飲味道突出啲 芒果味都較迎合大眾口味 加上百香果粒 呢個價錢值得試
👉蜜桃香橙特飲 set+$8
飲完前者 呢杯可能無乜驚喜 但食到尾聲時飲呢杯感覺會平和啲 幾啱跟餐飲
👉Daily dessert set+$28
是日係Tiramisu😚on top吱咗嚿幾靚嘅cream都有花到心思嘅 上層mousse同下層咖啡味嘅蛋糕幾夾 suprisingly好lovely嘅dounut