Weekend難得得閒同娘親撐枱腳,我又想食㗎野,睇睇下openrice發現沙漠入面竟然有未被我發掘既綠洲,睇食評同相感覺唔錯,就去左試試😌我地星期日12點去到,唔洗等位~ 鋪位幾大,裝修都好和風🇯🇵 掛左d日式掛畫,又有個擺滿燒酒同sake🍶既櫃~講下食左咩💁🏽‍♀️➿ 豚肉年糕卷 ($56)豚肉卷多數都係配京蔥,見到有年糕卷呢個配搭,煙韌控當然就毫不猶豫地叫左💁🏽‍♀️ 豚肉邊邊燒到脆卜卜,不過都正正因為用燒既方法處理,有少少年糕既部分稍微偏硬身,我天馬行空咁諗☁️ 如果中間係卷住mochi就好喇🤤 當然功夫又多好多啦~➿ 炙燒本鮪面頰蕁司 ($68)平時食蒸魚既臉豬墩就食得多,炙燒既臉豬墩就第一次食😆 肉質同蒸魚既好唔同,帶微微既爽口,富油脂香,不錯吃👍🏽➿ 平目魚背 ($38)店員貼心地提醒我地呢兩件壽司都要快d食,以免影響紫菜既質感~ 魚背同樣充滿脂香,入口即溶😋➿ 厚燒鰻魚手卷 ($38)鰻魚的確厚肉,正啊😄 醬汁唔會過多,味道都恰到好處~➿ 特盛燒牛肉丼 ($148)燒牛肉份量唔少,生熟程度剛好👍🏽 飯粒被燒牛肉既肉汁同牛油封住,幾香,仲有冬菇絲做伴菜添☺️餐廳整體感覺好乾淨企理

講下食左咩💁🏽‍♀️
➿ 豚肉年糕卷 ($56)

➿ 炙燒本鮪面頰蕁司 ($68)

➿ 平目魚背 ($38)

➿ 厚燒鰻魚手卷 ($38)
鰻魚的確厚肉,正啊😄 醬汁唔會過多,味道都恰到好處~

➿ 特盛燒牛肉丼 ($148)

餐廳整體感覺好乾淨企理,坐得舒服😌 又帶點旅行感~ 見另一邊牆身大大隻字寫住yakitori🐔 決定下次就試下呢度既雞串😛