6天前 0 瀏覽
係尖沙咀海港城行街行到攰,就去咗一間韓國燒肉店。餐廳嘅裝修優雅,環境乾淨寬敞入座仲有七款韓式前菜同醬料免費提供,自由搭配,味道正宗,令人有種置身韓國嘅感覺!💯日本產和牛肩肉盛 $228和牛肩肉質鮮嫩,入口完全唔會韌,帶有恰到好處嘅咬口。燒烤後外脆內嫩,油脂香濃,配上鹽或醬油,絕對係燒肉愛好者嘅首選!🥩燒鵝肝多士 $195鵝肝份量十足,入口即化,充滿濃郁油香,配上香菇同多士,口感同味道完美平衡,令人滿足感爆棚!😋蔥燒厚切牛舌 $178適厚切牛舌燒烤時香氣四溢,肉質爽滑有彈性(食完先至發覺,我哋個牛舌走咗蔥😂醬油蝦 $188醬油蝦每隻都好大,醃製入味,肉質肥美彈牙嚴選牛骨髓石頭鍋飯 $225石頭鍋飯充滿飯焦香氣,配料有冬菇同牛肉碎,口感豐富,飯粒香脆,令人一試難忘。每一啖都充滿濃郁嘅牛骨髓香味,真是一個驚喜!🍚韓式泡菜煎餅 $132煎餅份量超大,切成小塊方便分享,泡菜嘅酸辣味好開胃,口感外脆內軟,食極都唔膩,超值!🥟荔枝梳打 $42荔枝味濃郁,紫色嘅梳打水唔單止好飲,仲好靚,絕對係打卡必備!提子梳打 $42口感清新,同樣值得一試。配搭多款韓式前菜同醬料,味道正宗又豐富。特別適合同家人或朋友

日本產和牛肩肉盛 $228

燒鵝肝多士 $195

蔥燒厚切牛舌 $178

醬油蝦 $188
醬油蝦每隻都好大,醃製入味,肉質肥美彈牙

嚴選牛骨髓石頭鍋飯 $225

韓式泡菜煎餅 $132

荔枝梳打 $42

提子梳打 $42
口感清新,同樣值得一試。

配搭多款韓式前菜同醬料,味道正宗又豐富。特別適合同家人或朋友一齊嚟聚餐,而且抽風系統非常出色,食完燒肉都唔會滿身油煙味,令人好舒服。

店員態度友善,主動幫手燒肉,仲會貼心提醒每款肉嘅最佳熟度,確保肉質發揮到最好,完全唔使擔心燒過龍。