2022-07-01
落咗咁多日雨,今個weekend終於好天啦😆 去咗觀塘海濱嗰邊拍拖,雖然天氣真係好好,但真係熱到喊!行行吓又比我哋見到呢間靚靚café,門口正正常常,但入面裝修超級靚,所以諗都唔諗就行咗入去坐。嗰時大約2:30,唔算好多人,加上啱啱行都咁熱🔆入嚟坐,個feel係舒服嘅🫶🏻因為驚叫set lunch 太飽,所以就簡單地叫咗個 slow cook chicken avocado croissant 🐓 🥑 🥐 加杯 oat milk flat white。 個slow cook chicken 好有驚喜!肉質嫩口juicy,同個牛油果同埋啲沙律醬好夾,牛角包要好食就係基本啦,佢唔單止好食,仲要係微微烘熱左。 oat milk flat white 係本人最愛,用燕麥奶做拉花嘅難道係比平時普通奶高嘅,因為燕麥奶質地冇咁Rich,打出嚟嘅奶泡就冇咁挺身。MG cafe 呢次整俾我嘅 flat white,味道10分我俾8分,但賣相同心機,我係比夠11分嘅,因為咁難拉花嘅燕麥奶,佢竟然拉咗一朵玫瑰花🌹俾我,技術同心機值回票價!