2007-02-28
一家人星期日出去食中午飯,無訂枱又唔想等,唯有去呢間冷門D嘅餐廳啦。呢度環境裝修都幾好,清清靜靜唔多人,地方又濶落,坐得好舒服,感覺好似曼谷流行嘅新派豪華泰菜。午飯時間有Set Lunch, 全部$58 - $88, 包頭盤/湯, 一個主菜, 然後加十蚊仲有飲品/甜品跟。分量幾夠,我地一行6個人,叫左4個set,再另加一碟菜,已經好滿足。頭盤有:泰式柚子沙律,青木瓜雞絲沙律我地好鐘意食泰式嘅酸辣沙律,所以兩個都叫,做法差唔多,酸酸地,好開胃。燒牛肉沙律又係酸辣沙律,好食,不過牛肉分量略少。冬陰公湯呢道個冬陰公好辣,但係好香好濃,一碗幾個人每人分少少已經夠。而主菜係:青咖喱海鮮飯唔太辣,咖喱味幾香,有少少椰青水嘅香味,所以唔會太膩。海鮮天使麵海鮮種類幾多,有青口,魷魚,帶子同埋蝦.香茅豬扒天使麵豬扒整得幾香,天使麵比起傳統嘅米粉有質感,配合得幾好,但分量略少.菠蘿鷄柳炒河呢樣最大碟,不算太油,味道一般.甜品係standard嘅一碟4細件嘅特色甜品,賣相精致, 味道都ok.整體嚟講, 食品味道中上, 一人幾十蚊又坐得舒服, 下次一定會再來!
頭盤有:
泰式柚子沙律,青木瓜雞絲沙律
燒牛肉沙律
又係酸辣沙律,好食,不過牛肉分量略少。
冬陰公湯
而主菜係:
青咖喱海鮮飯
唔太辣,咖喱味幾香,有少少椰青水嘅香味,所以唔會太膩。
海鮮天使麵
海鮮種類幾多,有青口,魷魚,帶子同埋蝦.
香茅豬扒天使麵
菠蘿鷄柳炒河
呢樣最大碟,不算太油,味道一般.