有時真係會有啲癮起突然之間好想食辣野 酸菜魚等等但係港島區又好似冇乜特別食酸菜魚嘅舖頭上網左搵右搵見到有間新開嘅主打食酸菜魚嘅舖頭 所以特登入香港仔試吓今次嚟就叫咗個二人餐唔使煩 $318今次揀咗酸菜魚 份量都好大兜 有超多嘅魚肉酸菜牛肝菌菇等等嘅配料 都幾飽肚㗎 仲可以選擇辣到今次就叫咗小辣唔算太辣 唔食得辣嘅朋友都可以試吓 有啲麻辣嘅感覺 美中不足嘅就係呢個酸菜魚冇薯粉配 如果唔係應該係另一番享受😎另外仲叫咗 個小食椒麻皮蛋 食落去有啲似平時食開嘅皮蛋冇乜分別凍凍地鹹鹹地辣辣地 係一個唔錯嘅開胃小菜 用嚟送飯就更加好啦川式口水雞 食落去凍凍地又辣辣地估唔到嘅係佢嘅雞肉非常嫩口 連埋雞皮同埋佢嘅麻辣油 送飯真係超級開胃最美仲有個甜品紅糖糍粑 一開始都唔知係咩嚟㗎原來係 炸過嘅年糕條配埋紅糖汁 估唔到味道有幾夾 不過由於太多澱粉質所以食食吓都好飽了總括嚟講呢間川式小菜嘅舖頭環境偌大 食物質素味道都唔錯 而且坐得好舒服非常適合一家大細你呢度叫小菜食飯
有時真係會有啲癮起突然之間好想食辣野 酸菜魚等等

但係港島區又好似冇乜特別食酸菜魚嘅舖頭