2024-01-05 712 瀏覽
今日踩點嚟到一家米線店,講真,竟然有啲令我眼前一亮!🍲 嘅豬扒酸辣米線,鍾意食辣嘅我真係一食愛上。嗜辣宜家,但呢個辣度就算係辣得啱啱好,唔會蚀到你添,豬扒炸得外脆內嫩,咬落去肉汁四溢,真係好夾米線嘅彈性剛剛好,唔會太硬又唔會爛,啃得出嗰份優質小麥嘅香氣。隊友個泡飯都唔差,飯粒分明,每一粒都飽滿得嚟又唔膩口,滿滿嘅配料,好夾味道滋潤嘅湯汁,真係湯飯界嘅一股清流。😌至於小食部分,我諗手拍青瓜會係好多人嘅新寵兒。口感清脆,帶有一絲絲開胃嘅酸香味,食咗一大碗熱辣辣嘅米線,再嚟點涼拌青瓜,頓時覺得成個人清爽哂!😉總括嚟講,呢到嘅美食又平又靚又正。小店嘅氣氛雖然簡單,但食物質素同細節處理都貼心得黎,每一啖都食得出用心同誠意,啱晒我哋呢啲尋常食客嘅口味!👍🏼