2022-08-28 122 瀏覽
📍#尚君如夢 (灣仔)灣仔天樂里6-18號恆安大廈地下D&E號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺餐廳裝修好特別,一邊長身充滿着貓貓遊樂場數子棋設計,另一邊充滿舊日香港情懷既食物圖片,果然係新舊交融。而佢哋嘅食物亦富有懷舊特色,如: 黑牛、白牛、龍鳯檸樂,懷舊滾水蛋,仲有雪糕紅豆冰等等,價錢都好相宜。❣️#各式雙併多士 💰$21雙拼多士,我哋揀左粒粒花生醬同果占,多士烘得幾香脆,咬落脆卜卜。❣#招牌芫荽餐肉滑蛋三文治 💰 $30一上枱已經聞到好香,雞蛋幾嫩滑,中間夾雜着啲芫荽,幾香👍🏻 ❣#邪惡生炸雞髀配雜果沙律💰 $34如其名,呢個生炸雞脾真係勁邪惡!雞髀肉好容易就切得開,而且雞肉口感都幾滑,唔會好乾身。最值得一讚既係個雞皮好香好脆口!味道有少少似燒豬腩塊皮😍好正!❣#雪糕紅豆冰💰 $28夏天必選既飲品 而家好少茶餐廳飲紅豆冰有得加雪糕🥹 溶溶地嘅雪糕溝埋椰奶都唔會太甜。❣#檸檬洛神花蜜💰 $22養生之選 檸檬同同洛神花茶都帶有微酸嘅味道,非常醒胃。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#尚君如夢 (灣仔)
灣仔天樂里6-18號恆安大廈地下D&E號舖

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#各式雙併多士 💰$21

❣#招牌芫荽餐肉滑蛋三文治 💰 $30
一上枱已經聞到好香,雞蛋幾嫩滑,中間夾雜着啲芫荽,幾香👍🏻

❣#邪惡生炸雞髀配雜果沙律💰 $34

❣#雪糕紅豆冰💰 $28

❣#檸檬洛神花蜜💰 $22
養生之選 檸檬同同洛神花茶都帶有微酸嘅味道,非常醒胃。

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺