2019-06-10 785 瀏覽
Zi Cafe 梔子 對我黎講係一個特別嘅地方,每次行過都記起個份好美好嘅回憶,今晚咁岩同朋友係附近食完晚飯,因為比較早食完,朋友就提議去Zi Cafe 坐一坐☺️好掛住佢個手工海棉蛋糕加海鹽芝士cream❤️可惜staff話今日無做,得返開心果蛋糕同朱古力蛋糕🍰好在開心果都係My Favorite ,所以就決定坐低慢慢食,享受埋週末嘅Evening☺️ 如果想dine in,每人最低消費係一杯野飲,野食係唔包架!第一次夜晚黎,餐廳人客比起日頭少,感覺舒服同比較靜,適合三五好友係到飲杯野,傾下計。開心果蛋糕好香滑,開心果味好出,好好食😋質感都岩岩好,唔會太實或者太軟身,配上薄薄嘅cream,yummy! 但係對我黎講就比較甜,配茶食會減低甜膩感😆因為為食,又叫埋朱古力蛋糕試下,原來係松露朱古力,不過我就唔係幾食得出個松露味,反而面頭d dried berries 酸酸地,幾好食👍🏻最有驚喜係呢杯Matcha Latte ,平時係第二d coffee shop 飲一般都係茶加奶,呢到就比較特別,係有咖啡係入面!咖啡味加香,出奇地同Matcha 味好夾!

開心果蛋糕好香滑,開心果味好出,好好食😋

2019-06-10