2010-05-21 71 瀏覽
早兩晚同女朋友係太古城睇完 葉問2,周圍行下行下見到Caffe Habitu,想買件蛋糕同女友一齊食,之前係灣仔分店食過覺得OK,所以就入去坐低。Order左兩杯Mocha同一件Strawberry tart,聽朋友講呢間咖啡店會係杯咖啡上面"拉花",就抱住試下既心態問個店員可唔可以幫我係杯咖啡上面寫女朋友個名,個男仔好爽快咁一口應承,當佢完成左第一杯既時候,個個高版方大同 (女友話有d似) 問我女友屬咩,我答佢虎年,佢就話:「得!你等我一陣!」過左1分鐘多d,佢就係我第二杯咖啡上面整左隻老虎仔出黎。我個下就係覺得好surprise!估唔到個男仔對d客咁有心思,抵讚!

女友名的Mocha
老虎仔Mocha
2010-05-18
$60 (其他)
慶祝紀念
生日