2017-11-25 541 瀏覽
我喺大學讀嘅科目較少外籍學生, 所以讀到第三年都冇咩特別機會同外國學生文化交流, 參加咗學校一個叫做language partner 既計劃, 可以一對一咁配對學生, 互相認識, 仲有$$資助去掃街,體驗香港飲食文化添! 講真住咗喺香港咁多年我都好少去掃街... 所以呢個對我嚟講都係一個幾特別嘅體驗😂😂😂早已聽聞紅磡雞蛋仔嘅芒果pancake, 是但一直只係有得睇冇得食, 今日終於有機會啦!😜💕💕pancake比想像中多芒果, 芒果粒粒都咁大, 橙黃色咁明顯已經熟透, 食落果然好香甜! 我諗加加埋埋呢度最少有半個芒果😎😎 至於個pancake暖笠笠, 軟熟得來唔會太淋散開曬, 方便揸住食, 店主仲喺pancake上塗上些少忌廉, 雖然一啖咬落去唔多覺有忌廉嘅存在... 但整體好滿意!跟住就叫咗個雞蛋仔啦, 我知道啲餅朱古力雞蛋仔其貌不揚, 但佢絕對係高質地道美食, 每一粒雞蛋仔裏面都有唔少朱古力碎, 朱古力味幾突出😘, 就係爭緊啲外皮嘅香脆, 我諗如果我哋唔好咁心急,等雞蛋仔攤凍一陣,外面會crispy d!不過講到尾佢只不過係加咗朱古力碎嘅雞蛋仔, 賣到十八蚊一餅其實有啲貴, 我諗試

芒果班戟

朱古力雞蛋仔

不過講到尾佢只不過係加咗朱古力碎嘅雞蛋仔, 賣到十八蚊一餅其實有啲貴, 我諗試一次就夠啦😆😆
2017-11-24
下午茶