2019-01-10
誠意推介呢間位於金馬倫道嘅成都串串鍋比大家,因為真係未試過有一間火鍋店有咁多嘢食,佢真係將成都好多特色嘅嘢食帶到來香港,並唔係普通嘅串串火鍋唔簡單,我哋叫咗呢度嘅任食放題。仲叫咗一個錢財就係麻辣海蜇,相信大家都有食過,細細碟,用嚟開胃都幾好。呢個湯底有辣有唔辣,我揀咗藥膳同埋蕃茄,蕃茄湯,真係由一大塊一大塊嘅蕃茄熬成。依藥膳湯飲落去嘅時候都好有藥材風味。其中一款年糕我覺得佢特別煙韌,食落去嘅時候啲餡料必晒出嚟,好正呀。唔知點解食左咁多野都無飽飽滯滯嘅感覺。一定係d野食太好味啦😍,搞到越食越想食🤤。最鍾意食冰粉,冰粉有兩種口味:黑糖味和巨峰蜜桃味。我選了黑糖味,除了冰粉,配料有糖冬瓜粒、西瓜粒、山渣片、青提子乾和玫瑰花絲,為食客食冰粉時添上口感。賣相吸引,食落口更加不得了!冰粉滑入喉嚨,加上黑糖的微甜,真是一款絕佳的飯後甜品呀!食到口喝最後飲埋罐椰汁,好清甜,仲標榜冇防腐劑,正呀。