2022-09-22
最近長沙灣廣場3樓開咗一間以金屬鳥籠同埋花朵主題嘅餐廳,櫻花、紅葉、薰衣草三種唔同嘅設計令人好似置身於花海一樣。時令生蠔 (2隻)$70法國Ancelin生蠔,外形比較細小,但係海水味好重,同埋爽口。三文魚凱撒沙律 $25三文魚一向係比較健康,同埋可以取代肉類嘅食法。羅馬生菜、烤麵包碎、芝士粒、煙肉碎,材料好豐富。意大利風乾火腿配哈密瓜 $88火腿同埋哈密瓜一直都係一個好好嘅配搭,哈密瓜好甜同埋多汁,同鹹香嘅意大利風乾火腿有一個強烈嘅對比。煎紐西蘭三文魚配忌廉薯蓉蔬菜配柚子蜜糖芥末醬$138熱嘅鐵板令到三文魚送到上嚟嘅時候仲係熱辣辣。切開三文魚嘅時候,見到肉質仲係好鮮嫩,魚皮亦都煎到好脆。有子蜜糖芥末醬亦都係一個加分位,微酸嘅柚子同埋微甜嘅蜜糖令到三文魚香而不膩。另外套餐加$15就可以轉特飲,我就叫左檸檬冰桔梳打同埋話梅荔枝梳打。兩款同樣都好清新消暑。Mr.O (長沙灣)長沙灣長沙灣道833號長沙灣廣場3樓301號舖
時令生蠔 (2隻)$70
三文魚凱撒沙律 $25
意大利風乾火腿配哈密瓜 $88
煎紐西蘭三文魚配忌廉薯蓉蔬菜配柚子蜜糖芥末醬$138
Mr.O (長沙灣)
長沙灣長沙灣道833號長沙灣廣場3樓301號舖