2017-10-15 878 瀏覽
最近興起自製章魚小丸子同好味の燒店 但係人龍暢旺 一直book唔到 今晚竟然有朋友話book 到尖沙咀寶勒巷有間新開小店 不如就去試下 咁開心因為最鐘意試新餐廳 拍晒手 服務還好好添 小食係先黎八爪魚蕃茄醃漬 好開胃 切得薄薄嘅八爪魚同蕃茄青瓜夾埋一齊 清新口味一系列既自製menu 方便客人跟著步驟做 話簡單又不太簡單 我地都係第一次好生手 八爪魚花丸燒同埋洋風芝士小丸燒一壺蛋漿 材料分開小碟 方便煮時落 八爪魚粒 另一款就有腸仔 芝士 乾洋蔥粒 年糕 等 味道同街賣嘅一樣味 又足料 不過賣相就唔夠完美 可能未熟透就反佢 第二轉就靚d了 用基本八爪魚已經好滋味 當然用上腸仔cheese又適合小朋友口味 海鮮御好燒材料豐富海鮮粒 蔥粒 椰菜 蛋 粟米 紅蘿蔔 紅薑 將所有食材撈埋 放上煎爐上 將煎餅整成圓型一面香味撲鼻 再反轉兩邊金黃色最後落柴魚碎同紅薑就完成 自己整更係覺得特別好味 好忙碌咁 足料食材落煎餅嘅鐵板 豐富材料

八爪魚花丸燒同埋洋風芝士小丸燒

海鮮御好燒