2022-09-24 996 瀏覽
朋友介紹話呢度有間好得意嘅漢堡包店,作為吃貨嘅我今日特登過嚟試下。佢得意在好成個包都係自己揀,想點砌就點砌,最重要係除左正常size之外,佢有岩晒我呢啲眼闊頭窄嘅人嘅迷你size。由漢堡扒,配料到醬汁,款式同數量完全由你自己決定。貪過癮嘅我就叫咗三層肉,再加咗隻蛋,蕃茄同埋雞髀菇,我自己揀左個燒烤汁,呢個陣勢真係不得了。然後我朋友就比我收斂少少,佢只係揀咗兩層肉,氣勢即刻冇咁厲害。另外一個朋友就叫咗一層肉,不過就加咗雞蛋,同煙肉,個顏色即刻好豐富。而呢一個仲加咗焦糖洋蔥,食落去甜甜地,我都有啲後悔自己冇加到。另外最特別嘅係佢呢度有一個係生銅漢堡,意思係走澱粉質。原來係用兩塊肉嚟做包,呢個真係飽到不得了,我哋加咗黑松露醬,煙肉同芝士,呢個真係啱晒食肉獸嘅朋友。不過我自己就真係超鍾意佢哋個麵包,個麵包本身甜甜地又夠軟熟,再加埋佢哋特調嘅牛油,真係冇得輸。佢哋啲漢堡扒全部都係用新鮮嘅豬/牛肉打碎,再人手搓,再自己調味,絕對唔係出邊就咁買嘅普通貨式。所以食落嘅時候你係會食到新鮮嘅肉嘅味道,同埋一啲都唔會乾。另外一樣值得欣賞嘅係你加嘅嗰隻蛋,佢係留心蛋,當你咬咗第一啖嘅時候,啲蛋黃就會流落去個漢

另外一樣值得欣賞嘅係你加嘅嗰隻蛋,佢係留心蛋,當你咬咗第一啖嘅時候,啲蛋黃就會流落去個漢堡扒同埋個包度,成件事好好色香味俱全。

喺佢哋度買滿$50可以儲一個印花,儲夠十個就有一個漢堡包送。
2022-09-23
外賣自取